divendres, 28 de novembre del 2008

Nou disc de Sonadors dels vuit vents



El grup de música tradicional Sonadors dels vuit vents estrena disc: Altres coses és el seu títol. La formació, que consta de 10 components, presenta una proposta realment interessant,pretén "divulgar i dignificar la manera tradicional de sonar en banda la música tradicional i popular mallorquina, i a la vegada introduir harmonitzacions novedoses i nous temes d'arreu del Món". Enhorabona!
Si estau interessats, contactau amb Xavier Juan, professor del centre i un dels membres del grup.
Si voleu visitar la seva web i gaudir de la seva música, feu clic: Sonadors dels vuit vents

dimecres, 26 de novembre del 2008

"La lluita per un Sóller que no pogué ser"


El divendres 28 de novembre, a les 20 hores, a la Capella de les Escolàpies de Sóller,tindrà lloc la presentació del llibre de Francesc Lladó: La lluita per un Sóller que no pogué ser. Noucentisme i nacionalisme al setmanari Sóller (1911-1915), publicat per El Gall Editor. Des d'aquí li desitjam a l'autor que el llibre tengui l'acollida que es mereix.

divendres, 14 de novembre del 2008

Melodies de Brouvell


Melodies de Brouvell
Fundació Teatre Principal de Palma


Sala Gran
Del 20 de novembre fins el 21 de novembre 20.30 h
Dissabte 22 de novembre 21.30 h
Diumenge 23 de novembre 20 h
Del 25 de novembre fins el 28 de novembre 20.30 h
Dissabte 29 de novembre 21.30 h
Diumenge 30 de novembre 20 h


En un peculiar teatre de variétés de la dècada dels quaranta, vuit actors acompanyats d’una petita orquestra ens representen, alternant números còmics i musicals, l’Entremès del nin, l’Entremès del malcasadís, l’Entremès del lladre i l’Entremès del llunàtic, quatre peces anònimes del teatre burlesc mallorquí, en forma de petites històries de vodevil.

Amb el rerefons de la paròdia dels grans musicals de Broadway i del music hall anglès i francès, aquestes joies extraordinàries del teatre burlesc de fa tres segles, s’adapten perfectament a les circumstàncies socials de penúria econòmica i imposició moralista de la Mallorca de mitjan segle XX i, amb universalitat senzilla i contundent, es projecten cap al segle XXI sense cap símptoma evident de senilitat o de pèrdua d’acidesa.

Direcció: Pere Fullana

Dramatúrgia: Pere Fullana i Joan Melià
Interpretació: Aina Cortés, Lina Mira, Pere Pau Sancho, Antonio de los Ángeles, Joan Bauçà, Xim Vidal, Jordi Cumellas i Enric de las Heras
Disseny de l’escenografia: Ferran Aguiló
Disseny del vestuari: Antònia Fuster
Direcció musicals i partitures originals: Miquel Àngel Aguiló
Assistència de la direcció: Noé Dènia
Construcció dels decorats: Kake Portas i Ferran Aguiló
Projecte tècnic: Sebastià Amorós
Confecció del vestuari i sabateria: Antònia Fuster

dimecres, 5 de novembre del 2008

Grollers de Sa Factoria, primer premi Sons de la Mediterrània



La primera edició de Sons de la Mediterrània, celebrat a Manresa, ha atorgat el primer premi a la big band mallorquina Grollers de Sa Factoria, la veu de la qual, Natàlia Tascón, és professora del Departament de Llengua castellana de l' IES Marratxí.
El premi implica la gravació d'un disc compact, així com la participació als festivals Fira Mediterrània, Tradicionarius, la Llotja de Música Urbana de Vila-real i el Circuit Folc. Un merescut guardó per aquest grup que fusiona la música tradicional mallorquina amb el rock, el reggae i bases electróniques.
Enhorabona, Natàlia!

Si els voleu escoltar i veure: My Space i/o la barra de vídeos.