dilluns, 21 de desembre del 2009

Miquel Ferrà biografiat per Francesc Lladó


Just acaba de publicar-se una biografia de Miquel Ferrà, El pont de la mar blava. Vida i obra de Miquel Ferrà, l'autor de la qual és Frances Lladó. Josep Antoni Calvo en fa una crítica al suplement cultural del Diari de Balears L'Espira (pàgina 2) , si us interessa la podeu llegir fent un clic:
Artícle de L'Espira

divendres, 18 de desembre del 2009

Presentació del vídeo del "Concert de Santa Cecília"

El passat 21 de novembre un grup d'alumnes de l'IES Marratxí va participar al Cicle de Concerts a Sa Cabaneta amb un recital de Poesia i música. Aquí teniu el video, esperem que us agradi.


Concert_de_Santa_Cecilia from Rosa Maria Martinez on Vimeo.

dilluns, 14 de desembre del 2009

L'hora del lector compleix 100 emissions

Una nueva gramática de la lengua española


El pasado 10 de diciembre se presentó oficialmente la Nueva Gramática del español, que las 22 Academias de la Lengua han preparado a lo largo de 11 años. Esta magna obra nace con la pretensión de convertirse en referencia práctica para el conocimiento y la enseñanza del español, fija su atención en aspectos morfológicos, sintácticos y fónicos con la finalidad de reflejar las variantes geográficas y sociales de las diferentes áreas en las que se habla el español. Por otra parte, al tratarse de una obra panhispánica, se ocupa especialmente del español de América. Para la elaboración de esta Nueva Gramática, descriptiva y normativa a la vez, se han utilizado múltiples textos que ponen de manifiesto diferentes usos y registros de la lengua.

diumenge, 13 de desembre del 2009

Janer Manila guanya el Juaquim Ryura de Narrativa juvenil


Gabriel Janer Manila (Algaida, 1940) ha guanyat el 36è premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil, convocat per l'editorial La Galera, amb la novel•la He jugat amb llops. L'obra es basa en la seva tesis doctoral sobre "La problemàtica dels infants selvàtics. El cas Marcos", llegida als anys 70, un estudi d'un cas de marginació social, la història d'un nin abandonat a les muntanyes de Sierra Morena.