dijous, 25 de febrer del 2010

Setmana del llibre en català


Del 26 de febrer al 7 de març el pati de la Misericòrdia acollirà la 21ª Setmana del Llibre en Català, organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca i amb el patrocini de la Direcció Insular de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

El pregó inaugural, a càrrec del poeta Jaume C. Pons Alorda (Premi Ciutat de Palma Joan Alcover 2008), tindrà lloc el divendres 26, a les 18:00 h.

Programa d'actes (PDF)


dimecres, 24 de febrer del 2010

Egos revueltos · Juan Cruz


Juan Cruz, periodista i editor, acaba de presentar aquesta setmana el seu llibre de memòries lieràries Egos revueltos (Tusquets), amb el que ha guanyat el darrer "Premio Comillas de Historia, Biografía y Memorias", on retrata els millors escriptors del segle XX,des de Cabrera Infante, Cortázar, Neruda, Onetti, García Márquez fins a Cela, Delibes o Manuel Vicent, adjectivant els seus particulars egos. Cruz, que entre 1992 i 1998 va esser editor de l'editorial Anagrama, és sobretot un lector apasionat que li agradaria "viure dins un llibre".


Informació complementària: "Vivir dentro de un libro" o "Escritores en la montaña rusa"
Si voleu llegir el pròleg del llibre, feu clic al següent enllaç: Pròleg

dimarts, 23 de febrer del 2010

Unai Elorriaga a L'hora del lector

Unai Elorriaga, darrer guardonat amb el Premi Nacional de Narrativa, és entrevistat per Emili Manzano a L'hora del lector, programa cultural del Canal 33.

">

dijous, 18 de febrer del 2010

Papa Topo a la festa Elefant

El grup indie pop Papa Topo actuarà el proper 20 de març a Madrid a la festa Elefant, juntament amb Linda Guilalan i Guatafán, on presentarà el seu primer single. La formació està composta per Adrià Arbona (veu masculina, glockenspiel, metalòfon, casiotone, stylophone...) i Paulita Demaiz (Veu femenina, pandereta, palmes...), segur que la seva cara us resulta familiar... Els seus èxits Oso panda i La chica vampiro, entre d'altres, els podeu escoltar a la seva pàgina de Myspace: Papa Topo a MySpace.



PAPA TOPO LA CHICA VAMPIRA from Llaut Digital on Vimeo.

dilluns, 15 de febrer del 2010

Els hàbits de lectura dels adolescents

dimecres, 10 de febrer del 2010

Entrevista a Miquel Àngel Vidal a L'Espira


L'escriptor Miquel Àngel Vidal, guanyador del premi Llorenç Moyà de teatre amb l'obra Sang aliena, es entrevistat per Josep Antoni Calvo al suplement cultural L'Espira. Podeu llegir l'entrevista a la pàgina 3 d'aquest suplement.

diumenge, 7 de febrer del 2010

Llúcia Ramis presenta "Egosurfing" a L'hora del lector

La novel·lista mallorquina Llúcia Ramis parla de la seva darrera obra, Egosurfing, recentment guardonada amb el premi Josep Plà, a L'hora del lector.



Francesc Lladó entrevistat a "Això no és Sicília"


El passat dilluns Francesc Lladó, professor de Filosofia del centre, va esser entrevistat al programa "Això no és Sicília" d'Ona Mallorca, per parlar de la recent publicació del seu llibre: El pont de la mar blava. Vida i obra de Miquel Ferrà.


Podeu escoltar el programa fent clic al següent enllaç (minut 130 aprox.): Això no és Sicília