dilluns, 28 de juny del 2010

dimarts, 22 de juny del 2010

Me gusta leer

dilluns, 21 de juny del 2010

Exitosa festa de graduació



El passat 18 de juliol es celebrà, amb gran exit, la festa de graduació de l'alumnat de 4t d'ESO.

diumenge, 20 de juny del 2010

L'última entrevista de José Saramago a RNE

L'última entrevista de Saramago a RNE / 18 de juny



Cel obert a la cultura recull l'ultima entrevista que l'escriptor portuguès José Saramago va fer a RNE al programa "No es un día cualquiera", presentat per Pepa Fernàndez, el 2 de gener de 2010.

divendres, 18 de juny del 2010

Mor el Premi Nobel de Literatura José Saramago



L'escriptor portuguès José Saramago ha mort a la seva casa de Lanzarote als 87 anys, víctima d'una leucèmia crònica. L'autor, que va esser guardonat amb el Premi Nobel de Literatura el 1998, ha centrat la seva obra literàia i poètica en la preocupació social, ètica i estètica. Conegut especialment per novel·les com La caverna, Memorial del convent o Assaig sobre la ceguesa, havia publicat recentment El viatge de l'elefant (2009) i Caïm (2010. I), segons ell mateix afirmà, estava escrivint la seva pròxima obra sobre la indústria de l'armament .

dijous, 17 de juny del 2010

30 anys de Quaderns Crema



El segell editorial Quaderns Crema va néixer ara fa 30 anys i per celebrar-ho es va inaugurar el 12 de maig l'exposició "L'estil Quaderns Crema. Trenta anys d'edició independent. 1979-2009" a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, que romandrà oberta fins al 23 de juny, on es fa un minuciós recorregut per la trajectòria de l'editorial.
Altres activitats commemoratives: trobades de poetes (Francesc Parcerisas, Hilari de Cara, Ponç Pons, Helena Vidal) i narradors (Quim Monzó, Empar Moliner, Sergi Pàmies, Francesc Serés), així com una conversa entre l'editor Jaume Vallcorba, pare de l'editorial, i Julià Guillamon, comisari de l'exposició, sobre Les vicissituds d'aquests 30 anys.






Inauguració exposició "L'estil Quaderns Crema" from Quaderns Crema on Vimeo.

Si voleu veure el vídeos de les converses, feu clic: Converses autors Quaderns Crema

divendres, 11 de juny del 2010

Amin Maalouf gana el premio Príncipe de Asturias de las Letras





El premio Príncipe de Asturias de las Letras ha recaído este año en el escritor francolibanés Amin Maaluof. El autor de León el Africano ha recibido el galardón por el carácter "conciliador y tolerante"de su obra en una zona geográfica conflictiva, por la convivencia de diferentes culturas y religiones. Maalouf, "desde la ficción histórica y la reflexión teórica ha logrado abirdar cn lucidez la complejidad de la condición humana" y esa es una de las cualidades valoradas por el jurado.

dijous, 10 de juny del 2010

Això no és Islàndia