dimarts, 20 de juliol del 2010

El diari de Carlota de Lienas al cinema



El 23 de juliol s'estrena l'adaptació cinematogràfica de la novel·la de Gemma Lienas El diari vermell de Carlota.



dilluns, 19 de juliol del 2010

dijous, 8 de juliol del 2010

10è congrés internacional sobre Robert Graves


El passat 6 de juliol es va inaugurar el 10è congrés dedicat al poeta anglès sota el títol 'Robert Graves i la Mediterrània: mitologia, classicisme, religió i literatura', organitzat per la Robert Graves Society amb la col·laboració de la Fundació Robert Graves, la UIB, la Fundació La Caixa i la St. John's College Robert Graves Trust.

Entre el 6 i el 10 de juliol es reunirán al Caixa Fòrum de Palma més de 70 professionals de 15 països diferents, l'encontre que es du a terme cada dos anys , alternarà les seus de Mallorca i Oxford, a partir d'enguany.


Coincidint amb l'esdeveniment, el dia 7 s'inaugurà a l'edifici de la Riera de la UIB l'exposició Robert Graves's The Golden Fleece, un recorregut pels viatges dels argonautes, i es projectà, per primera vegada a l'Estat espanyol, el film The inner Word de 1963, es tracta d’una adaptació cinematogràfica de la tragedia de Sòfocles Èdip rei, a càrrec del Teatre Nacional de Grècia, en la qual Robert Graves en fa la presentació i els comentaris.

dimecres, 7 de juliol del 2010

En record de Marius Torres en el centenari del seu neixement

Actualitat literària sobre Màrius Torres a Lletra, l'espai virtual de literatura catalana de la Universitat Oberta de Catalunya : Màrius Torres a lletrA

Un vídeo. Marius Torres, entre l'herba i els núvols.


Edu3.cat


Una cançó: Cançó a Mahalta (interpretació Lluís Llach)


Biblioteca virtual Marius Torres

dijous, 1 de juliol del 2010

Libranda, la gran plataforma espaynola del llibre digital


Neix Libranda, una gran plataforma digital en castellà i en català, constiuida inicialment per 7 grups editorials: Planeta, Random House Mondadori, Santillana, Roca Editorial, Grup62, SM i Wolters Kluwer. Ha tancat acords de col.laboració amb Anagrama, Salamandra, Maeva, Siruela, Acantilado, Quaderns Crema i La Galera i manté negociacions amb altres editorials. La seva tasca serà la comercialització i la promoció de continguts digitals, que arribaran al públic amb un 20% o 30% menys del cost del llibre en format tradicional.