dijous, 9 de setembre del 2010

25è aniversari de la revista Faristol

Amb el nº 67, 25 anys de  Faristol


Consolidada como una de les icones del panorama literari infantil i juvenil a Catalunya, la revista Faristol celebra els 25 anys del seu naixement. Amb motiu del seu aniversari reuneix importants especialistes en literatura infantil i juvenil, per tal de fer una selecció de les millors obres dels darrerers 25 anys en llengua catalana.

Podeu fer un cop d’ull a la revista a través del seu web o bé a la biblioteca del centre, la Conselleria ens ha enviat un exemplar.

dimecres, 1 de setembre del 2010

Agnès Llobet, Neus Marroig i Miquel Ángel González, guanyadors dels premis Rei en Jaume

Procedència de la imatge


Any rera any els premis Rei en Jaume es van consolidant. Un total de 282 artistes han presentat les seves obras a les nou modalitats en concurs.

En la categoria d'art, Neus Marroig va aconseguir amb l'obra Exili interior el primer premi, el Rei en Jaume d'Art 2010, dotat amb 8.000 euros. Tomás Blanes Abásolo obtinguè el d'Art de Calvià, amb una dotació de 2.000 euros, per Sentiments atrapats. L'esment especial va ser per a Laberint de Javier Cadavieco.

A la categoría de poesia, l’actriu Maria Agnès Llobet (coneguda per la seva actuació a Llágrima de sang) es va alçar amb el primer premi de Poesia en llengua catalana, dotat amb 1.500 euros, la publicació de l’obra i 100 exemplars per a l’autora, amb el poemari Podriem. L’homònim en llengua castellana va recaure en l’obra de Manuel Luque Duele vivir. Donna Joanne Kinsey va aconseguir el mateix guardó pel seu poemari en anglès Eternal light.


El premi de Narrativa en castellà el va guanyar Miguel Ángel González per El Infierno es una puerta cerrada (1.500 euros, la publicació de l'obra i 100 exemplars per a l'autor). Xavier Moya obtinguè el premi de Narrativa en català amb El sabor de la cobdícia.


L´ombra dels arbres que no deixen veure el bosc, de Josep Cayuelas i Mateu, va esser guardonat amb el premi al millor còmic . El seu autor va aconseguir 1.500 euros i la publicació de la novel·la gràfica. Dos esments especials en aquesta categoria: una per a Alejandro Márquez per rebBumper Buddies: la relión de los secundarios, i altra per a Iván García per La musa entre els llops.

Finalment, el guardó d'investigació va recaure en Javier Terrassa pel treball Viatge històric per Calvià, dotat amb 1.500 euros.