dilluns, 21 de febrer del 2011

22ª Setmana del Llibre en Català




El pati de la Misericoòrdia de Palma acollirà del 25 de febrer al 6 de març la "22a Setmana del Llibre en Català" organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca, sota el patrocini de la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca i de la Dirección General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

Llibreria Lluna, Literanta, Quart Creixent, Llibres Mallorca, Fiol Llibres, Embat Llibres, La Biblioteca de Babel i Àlia són les llibrerías que hi participen, ofertant al públic uns 50.000 títols.
Presentacions de llibres, contacontes i conferències són algunes de las activitats del programa de la "Setmana del Llibre en Català 2011", la inauguració de la qual tindrà lloc el divendres 25, a le 18:00 h, amb el tradicional pregó, aquest any a càrrec de l'escriptora  catalana Lolita Bosch.

dimecres, 16 de febrer del 2011

"Pa negre", la gran triomfadora dels Goya 2011

Pa negre, del cineasta mallorquí Agustí Villaronga i basada en dues novel·les d'Emili Teixidor, ha obtingut nou dels catorze premis a què estava nominada:  millor pel·lícula, millor direcció (Agustí Villaronga), millor actriu protagonista (Nora Navas), millor actriu de repartiment (Laia Marull), millor actor revelació (Francesc Colomer), millor actriu revelació (Marina Comas), millor guió adaptat (Agustí Villaronga), millor direcció artística (Ana Alvar González) i millor direcció de fotografia (Antonio Riestra).

Un resum de la gala


dissabte, 5 de febrer del 2011

Núria Amat guanya el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull

L'escriptora catalana Núria Amat ha resultat guanyadora del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2011 amb la novel·la 'Amor i Guerra'. El lliurament del premi s'ha celebrat per primer cop al museu Es Baluard de Palma de Mallorca. Segons l'autora la novel·la tracta de la pau i de la guerra "en temps de revolució", on sorgeixen les emocions "més sinceres", "no és una novel·la sobre Ramon Mercader", ens de les "coses que giren al seu voltant". L'obra s'editarà en català, castellà i francès.