dimecres, 5 de maig del 2010

FRESBICY o Conèixer Europa a través de L'Art



L'IES Marratxí ha participat en un programa Comenius d'intercanvi entre alumnes d'altres països.
El projecte concret es diu FRESBICY, acrònim format pels noms dels països participants: França, Estònia, Balearic Islands i Cyprus, i te com a objectiu Conèixer Europa a través de l'Art.

El passat mes de novembre viatjarem a Xipre amb un pòster realitzat pels nostres alumnes sobre com imaginaven Xipre, i vivint com a uns xipriotes més.

Aquest passat mes d'abril reberem un total de 40 persones, entre alumnat i professorat provinent dels tres països convidats. Tan els alumnes com els professors s'allotjaren a les cases particulars dels participants al projecte i altres voluntaris. Tots arribaren amb les seves re-interpretacions d'obres de pintors mallorquins i invadiren els espais del centre amb els seus treballs.

El programa fou intens:
Dilluns passarem el matí a l'IES. Després férem un dinar de benvinguda al centre amb una paella i productes típics de cada país, ens visitaren les autoritats, actuacions de balls xipriotes, visita al museu de la ceràmica i a l'escorxador per a fer un mini-taller de torn.

El dimarts realitzarem una gimcana artística pel centre de palma incloent 20 punts d'interès artístic, , des de l'estació intermodal fins al parc de la mar, incloent visites a la Seu, al Gran Hotel,....

Dimecres anàrem a Sóller amb el tren, visitarem l'exposició de Miró a la estació i Can Prunera. Desprès agafarem el tramvia fins al port a on dinàrem

Dijous visitarem les coves del Drach i la ciutat antiga de Pollentia.

Divendres, els que encara es trobaven a l'illa varen gaudir d'un dia típic d'institut amb els francesos i de despedir-nos tots fins al febrer que ens retrobarem a França.