dijous, 11 de desembre del 2008

ANY JAUME I



Durant tot aquest 2008, que ja acabam, s'ha commemorat el 800 aniversari del naixement del nostre gran rei En Jaume. Aquesta celebració s'ha dut a terme simultàniament a Catalunya, Catalunya Nord, al País Valencià i a les Illes Balears, a tots els territoris que formaren part del seu regne. No n'hi ha gaires en el món, de rei com el nostre! Per això volem celebrar-ho també a l'institut, abans que no acabi l'any.
El nostre rei En Jaume va ser un adolescent agosarat, un amic fidelíssim dels seus amics, un home assenyat i valent, un ancià orgullós i decidit... És per això que el seu poble, des d'aleshores ençà, li ha agraït i li ha retut homenatge convertint-lo en heroi de llegendes, en personatge mític, en estàtues, en noms de carrers o places... El Conqueridor ha forjat la nostra memòria històrica com a poble. El Conqueridor i les seves llegendes ens expliquen la manera que tenim de parlar, de menjar, la nostra manera de ser, l'origen de la nostra cultura...
Us convidam a viatjar en el temps per conèixer com va conquistar Madina Mayurqa, el desembre de 1229, com hi entrà, quines petjades hi va deixar, que encara avui hi romanen. Alguns professors estam preparant una activitat divertida per conèixer tot això.
Si us interessa, demanau informació als vostres professors de Llengua i Literatura catalanes


Catalina Bisquerra